Home

Kan man snyde sig til sit næste job? Tjaa, hvis man er frisk på en lidt alternativ metode. Er der virkelig tale om snyd? Ahh, nok snarere lidt kreativ markedsføring, som helt sikkert ikke passer til alle kandidater og til alle virksomheder.

Snyd med jobsøgning 1: Lav et virksomhedsportræt

…af de 3-10 mest attraktive arbejdspladser, som du gerne vil arbejde for. Du sætter møder op hvor du kommer tæt på personer, som er dem, som kan ansætte dig. Du giver anerkendelse, du indsamler brugbare indtryk om arbejdsgiver…

…og du kommer tæt på en beslutningstager

Dit håb er, at der opstår sympati i relationen.

Dit virksomhedsportræt kan passende tage udgangspunkt i dine særlige ekspertiser. Måske er du en haj til softwareudvikling, pædagogisk udviklingsarbejde, undervisning, kundeservice eller Key Account Management. Find en troværdig vinkel, hvor du har et interessefællesskab med din kommende chef. Din historie holder naturligvis kun vand, hvis du har en blog eller adgang til et medie (fagblad, ugeavis, studenterblad etc.) hvor du kan publicere din historie. Men du kan ret hurtigt være i gang med en gratis blog via eksempel WordPress.com (denne blog er lavet med WordPress).

Ifølge Wikipedia er en "trojansk hest navnet på et krigslist, hvor fjenden lokkes til selv at lukke en hær ind bag sine forsvarsværker". Kan man lade sige inspirere til det samme i sin jobsøgning?

Ifølge Wikipedia er en “trojansk hest navnet på et krigslist, hvor fjenden lokkes til selv at lukke en hær ind bag sine forsvarsværker”. Kan man lade sige inspirere til det samme i sin jobsøgning?

 

 1. Find en vækstvirksomhed eller en anden attraktiv virksomhed som har gode regnskabstal. Men det bliver kun rigtig godt, hvis dine kompetencer og stærke sider passer til de behov som virksomheden har.
 2. Vær sikker på, at virksomheden rummer gode muligheder for dig. Undersøg via LinkedIN om nogen i dit netværk, som kan fortælle godt om stedet.
 3. Find den eller de personer som kunne blive din kommende chef.
 4. Research lidt på vedkommende på Google og LinkedIN. Find et par faglige kæpheste eller andet som din kommende chef brænder for.
 5. Forbered dig med en række spørgsmål som spørger ind til vedkommendes engagement.
 6. Forbered et par gode spørgsmål som du kan lufte når du ringer.
 7. Mødebook et interview. Få inspiration til mødebookingen, men find en stil som passer til dig.
 8. Gennemfør mødet.
 9. Skriv artiklen og få den godkendt.
 10. Sørg for at dele artiklen via relevante sociale medier, hvor du omtaler fokuspersonen direkte i ” mentions” og med link til diverse profiler.

…din fokusperson nu blevet mere end nysgerrig, for at lære dig bedre at kende

…håber jeg.

Snyd med jobsøgning 2: Køb Google Adwords på de kontaktpersoner som skal ansætte dig…

Når dine fremtidige chefer Googler sig selv, så ledes de til en annonce for dig! Det er prøvet af en amerikaner, som brugte få dollars på at lokke attraktive arbejdsgivere til en jobsamtale.

 1. Find de fem chefer som kan give dig drømmejobbet. Tricket virker kun, hvis navnet er unikt, da lidt for mange hedder Pia Jensen. Du vil jo gerne ansættes af den “rigtige” Pia.
 2. Opret en Adwordskonto på Google.com og køb disse fem personers navne som søgeord.
 3. Lav en omvendt jobannonce eller en You Tube-video som er målrettet direkte til vedkommende. Du kan fx lave din You Tube-video, sådan at kun folk som har det direkte link kan se din video. Hvis du har brug for hjælp til annoncen, så søg eventuelt hjælp hos en jobsøgende grafiker, tekstforfatter eller multimediedesigner? Disse profiler kan du søger efter på Google eller LinkedIN.

…og fang chefens opmærksomhed, så han bare må møde dig

Hvilken virksomhed vil du ”snyde” dig ind i?

Her er top 5 over de mest attraktive virksomheder ifølge Universum. Hvis du klikker på grafikken herover, så kommer du til hele undersøgelsen.

Her er top 5 over de mest attraktive virksomheder ifølge Universum. Hvis du klikker på grafikken herover, så kommer du til hele undersøgelsen.

 

Måske overvejer du de top 5 mest attraktive virksomheder i Danmark (i 2013 var for business-studerende ifølge Universum):

 1. Lego Group
 2. Novo Nordisk
 3. A. P. Møller-Maersk
 4. Carlsberg
 5. McKinsey & Company

Hvordan kommer du i gang med at ”snyde” dig til drømmejobbet?

Hvordan kommer jeg i gang med en gratis blog?

En af de bedste vejledninger om WordPress-blogging findes naturligvis som en WordPress-blog: Den hedder OneCoolSiteBloggingTips.com. Den er på engelsk, men den er rasende velskrevet.

Hvor finder jeg viden om drømmevirksomhedens økonomiske formåen?

Brug en af de gratis virksomhedsdatabaser. Specielt kan jeg anbefale Proff.dk som giver dig gratis regnskabstal.

Hvordan booker man en samtale med sin drømmevirksomhed?

Få inspiration til at sælge dig selv med denne artikel som handler om at booke et kaffemøde.

Hvordan får jeg flere kreative input til at kick-starte min jobsøgning?

Du tilmelder dig med din e-mail længere nede! Så får din en notits i din indbakke, når der igen er praktiske eller kreative jobsøgningstips på Jobcenterindsats.

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s