Home

Hvorfor skal jeg svare på jobannoncen?

Hvis du ikke vælger at svare på de krav eller spørgsmål som der er i jobannoncen, så kommer du sandsynligvis ikke i betragtning til jobbet. Jobannoncen er arbejdsgiverens beskrivelse af den idéelle kandidat og indeholder hvad virksomheden ønsker sig af en kommende medarbejder. Forestil dig at der til hvert krav i jobannoncen står et spørgsmålstegn. F.eks. ønsker virksomheden sig en medarbejder der har erfaring med projektledelse.  Tænk på hvordan andre mennesker reagerer, hvis man ikke svarer på deres spørgsmål. De reagerer ofte negativt eller oplever, at du ikke er interesseret – ikke lige den reaktion, som du ønsker på din ansøgning eller CV, vel?

Ikke alle jobannoncer er kedelige. her er der en jobannonce som fanger opmærksomhede. Den er så i øvrigt en aprilsnar fra 1. april 2014 . Eksemplet er taget fra Jobindex.dk

Ikke alle jobannoncer er kedelige. Her er der en jobannonce som fanger opmærksomheden. Den er så i øvrigt en aprilsnar fra 1. april 2014 . Eksemplet er taget fra Jobindex.dk

Hvordan svarer jeg på jobannoncen?

  1. Find de vigtigste krav: Du bør se situationen fra din arbejdsgivers side og nøje udvælge at svare på de krav som han vil være mest interesseret i at du opfylder. Hvis du er i tvivl om hvor meget forskellige krav vægter, kan du ringe og spørge kontaktpersonen.
  2. Prioritér disse krav ud fra vigtighed
  3. Svar med eksempler i både din ansøgning og i dit CV: En skimning af dit CV skal på 30 sekunder dokumentere, at du lever op til de vigtigste krav i opslaget: Fx relevant projektledererfaring og erfaring med et særligt projektstyringsværktøj. CV’et skal dokumentere dine relevante erfaringer, som hurtigt skal fange øjet. Ansøgningen skal svare på hvordan du fremadrettet vil gribe jobbet an, gerne bakket op af eksempler på, hvordan du tidligere har klaret lignende udfordringer.

Hvordan skal jeg målrette min ansøgning og mit CV til jobannoncen?

Hent en CV-skabelon som målrettes til jobannoncen

Du kan også hente en skabelon til ansøgningen, som du kan bruge når du målretter din ansøgning til jobannoncen.

Hvorfor kan jeg ikke skrive ”jeg lever op til de stillede krav til jeres kommende medarbejder”?

Det svarer lidt til at svare ”fordi jeg kan alt” på spørgsmålet om, hvorfor vi skal ansætte dig? Svaret opleves enten som tomt for information, som dovent eller tilbagelænet eller ligefremt ”hovskisnovski”.

Hvor vigtige er de er de forskellige krav i jobannoncen?

Prøv at skelne imellem krav som er “need to have” og som er” nice to have”. Need to have skal prioriteres højest og fremgå i starten af både CV og ansøgningen. Du kan muligvis researche dig til mere viden, hvis du undersøger din arbejdsgiver og de nuværende medarbejdere i firmaet via LinkedIN og Google.

Her er der et uddrag af et meget atypisk stillingsopslag. Arbejdsgiveren skriver direkte, at du skal research og tage stilling til både JOB, VÆRDIER og DIN FREMTID i virksomheden. Hvis ikke du gør dette, så ryger din ansøgning fra i første grovsortering.

Her er der et uddrag af en meget atypisk jobannonce. Arbejdsgiveren skriver direkte, at du skal researche på jobbet og tage stilling til både JOB, VÆRDIER og DIN FREMTID i virksomheden. Hvis ikke du gør dette, så ryger din ansøgning fra i første grovsortering. Uddraget er taget fra en jobannonce for en pædagogmedhjælper til Frederiksberg Kommune.

Hvad er vigtigt, hvis du søger job som pædagogmedhjælper?

Hvor meget skal man kunne, af det som står i jobannoncen, før man kan søge jobbet?

Man kan lidt populært sige, at mænd der kan halvdelen af det der kræves, søger et givent job. Kvinder, som kan 80 % af det som kræves, tænker ”ej, hvad med de sidste 20 % ”. Hvis du kan sandsynliggøre med udgangspunkt i dit CV og din ansøgning, at du kan leve op til de fire-fem vigtigste krav til jobbet, så kan du roligt søge det.

Husk at listen over krav til den kommende medarbejder er en liste over den idéelle kandidat. Hvis ledigheden er høj eller jobbet er ekstremt attraktivt, så regn med at konkurrencen er ekstra høj. Det stiller større krav til, at vise, at du er svaret på deres krav. Hvis det omvendte gør sig gældende, så vil du komme i betragtning, selvom du blot lever op til færre af de formelle krav.

Hvordan svarer jeg på en intetsigende jobannonce?

Der kan være mange grunde til at du af og til falder og en intetsigende jobannonce. Nogle gang ved virksomheden ikke hvad det er de søger. Andre gange er det simpelthen gået for hurtigt og er et udtryk for sjusk. I visse brancher og for visse typer af jobs er det kutyme at lave korte og intetsigende jobannoncer, måske fordi arbejdsgiver tror, at alle da må vide, hvad jobbet går ud på og hvilke krav det stiller til ansøgeren.

3 gode råd, når du møder den intetsigende jobannonce

Du kan vælge mellem, at

  1. Ringe til virksomheden og spørge ind til jobbet
  2. Find og læse ældre jobopslag fra samme arbejdsplads
  3. Lave din egen analyse af jobbet:  Hvad jobbet egentligt stiller af krav til dig som kommende medarbejder

Hvordan søger jeg job, når der ikke er en jobannonce?

Hvis du søger om job uopfordret, så søger du selvsagt ikke en konkret jobåbning. Men du bør alligevel tage udgangspunkt i en række krav til dig som kommende medarbejder. Læs mere om at lave en uopfordret ansøgning.

Hvorfor er det en god idé at søge ind, hvor jobannoncen er kedelig og intetsigende?

Du kan opnå flere fordele ved at finde en kedelig jobannonce i en usexet virksomhed. Grundlæggende er fordelen, at konkurrencen om jobbet er langt mindre.

Hvordan svarer man på de klassiske krav i jobannoncen, om at være selvstændig og fleksibel?

Grundlæggende skal du svare med eksempler som illustrerer din pointer. Du skal undgå tomme påstande og floskler hvor du nøjes med at opstille en række positive egenskaber, som du besidder. Jeg har lavet en hel artikel kun om dette emne: Du kan også hoppe til min artikel om Hvordan viser man, at man er selvstændig og resultatorienteret?

Flere gode artikler om forstå en jobannonce og svare på den i ansøgningen

Sådan læses en jobannonce fra Tekstmaskinen.net

Analyser stillingsannoncen fra StepStone.dk

Sådan viser du din motivation i din ansøgning  fra Jobcenterindsats. Brug de praktiske eksempler, som er skabeloner, hvor du nemt kan indsætte dine egne gode argumenter for at ansætte dig.

Hvordan viser man, at man er selvstændig og resultatorienteret? En ultrapopulær artikel, hvor du kan downloade en samling af eksempler til brug for dine egne ansøgninger.

Vil du lære mere om jobsøgning?

Tilmed dig med din e-mail lidt længere nede! Jeg spammer ikke og du kan nemt afmelde dig igen.

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s