Home

Hvorfor skal jeg ALTID sende mine ansøgninger og CV som pdf?

Du vil gerne være sikker på, at dine ansøgninger og dit CV præsenterer sig godt, når virksomheden modtager dit materiale. Hvis du altid sender i Word, så er du ikke sikker på hvordan det modtages og du risikerer at afsløre ubekvemme detaljer under egenskaber i dit Word-dokument. Men nu til top 5…

På plads nr. 5. Send altid ansøgninger som pdf,

så du skjuler, at du ikke rigtig brænder for jobbet!

Du har faktisk præsteret en god ansøgning, men du har glemt, at alle kan se at du har brugt syv minutter på at redigere din ansøgning fra Nordea til Danske Bank. Syv minutter som viser din sande motivation for jobbet!

På plads nr. 4. Send altid ansøgninger som pdf,

så ingen kan se, at ansøgningen er ren genbrug fra din side.

Du er helt sikker på at Dansk Bank vil elske din ansøgning. Du glemmer dog at tænke på, at dokumentet stadig hedder Nordea under egenskaber i Word.

På plads nr. 3. Send altid ansøgninger som pdf,

så ingen kan se, at du benytter dig af andres materiale!

Du synes selv, at dine ansøgninger  er unikke, men du glemmer at forfatteren af  Word-dokumentet står som Jobcenterindsats – ingen vil jo ansætte en kandidat, hvor det er tydeligt, at han bruger andres guldkorn og materiale til gøre sig lækker 😉

På plads nr. 2. Send altid ansøgninger som pdf,

så du undgår, at alle fejl fremstår med røde (eller grønne) streger hos modtageren af din ansøgning.

Du synes, at du har fundet alle de fejl, som man kan finde i din ansøgning – og du har rettet dem. Du har tilføjet dit specielle efternavn til ordbogen, så det ikke længere lyser op med røde streger under. Alle produktnavne og firmanavne står også som de skal, takket være din flid med at tilføje dem i Words ordbog. Du glemmer, at modtageren af din ansøgning ikke har samme ordbog som din. Tillykke! Alt det der gør dig helt unik – dit unikke efternavn, produkter og firmanavn står nu med røde streger under! Du kan selvfølgelig også markere din tro på julen og julemanden, ved at du fastholder de røde og grønne guirlander (grønne understregninger markerer fx grammatikfejl eller overflødige mellemrum i dine ansøgninger)!

På plads nr. 1. Send altid ansøgninger og CV som pdf,

da du så ved præcis, hvordan din ansøgning ser ud hos modtageren af din ansøgning.

Du har brugt lang tid på at sætte din ansøgning op på flotteste vis. Når den kommer frem, så ligner den måske noget som er smidt ind med et møggreb. Det, der ser smukt ud i én udgave af Word, ligner en pose l… i en anden. Vil du fastholde spændingen og blive ved med at sende dine ansøgninger i Word? 😉

Flere sjove, ubekvemme sandheder eller tips om jobsøgning

Findes der jobannoncer helt uden jobs?  Spot annoncer uden jobs eller hvor jobbet allerede er besat og undgå at du spilder din tid.

Hvorfor er 100 ansøgere lig med 25 konkurrenter til jobbet? Mange af dine konkurrenter til jobbet er hverken er så dygtige eller motiverede som dig!

Find en usexet virksomhed med en røvsyg annonce! …jobsøgning bøhlandet – så kan din lykke være gjort.

De 7 dødssynder som jobsøgende. Hvordan UNDGÅR du at få dit næste job?  Læs den perfekte anti-jobsøgningsguide.

Få flere tips og gode råd til jobsøgning ved at tilmelde dig med din e-mail længere nede; så får du en notits, når der er nyt på Jobcenterindsats.

Reklamer

5 thoughts on “Top 5 tips til jobsøgning og PDF

 1. Som en lille detalje kan jeg anbefale PDFTK Builder (http://portableapps.com/apps/office/pdftk_builder_portable) som værktøj til at samle eller skille PDF-filer.
  Nogle steder er det begrænset, hvor mange filer man kan uploade, og så er det praktisk, hvis man kan samle sine eksamensbeviser, for eksempel, eller anbefalinger.
  Jeg bruger programmet i mit arbejde til at adskille separate bilag indscannet i én samlet fil.
  Denne Portable-version af programmet behøver ikke installation, men kan køres fra f.eks. en USB-stick.

 2. Har lige læst artiklen 🙂 hvordan får jeg mit word gemt i en pdf fil og kan de virkelig se, at dokumentet før har hedder noget andet?!!

  • Det var årsagen til, at Anders Fogh kom i klemme for et antal år siden – man kunne se på den udsendte fil, at hans tale var skrevet af en konsulent fra Dansk Industri…
   Jeg kan desuden tilføje, at man som udgangspunkt gemmer ændringshistorikken med, hvilket var et tema hos en af mine kolleger, der sendte et Worddokument fra en genbrugt skabelon – hvor man, hvis man gik tilbage i ændringerne, kunne se personoplysningerne på den person, der sidst havde fået tilsendt brevet… Argh.
   Faktisk er der i Word en funktion til at rense dokumentet med:
   Office-knap > Forbered > Undersøg Dokument
   – her kan man se, hvilke andre data der ligger indlejret i dokumentet. Men det ændrer ikke på, at der er mange temaer ved dette – filstandarden har ændret sig gennem de senere versioner, hvilket betyder, at man mellem forskellige Word-versioner godt kan opleve sære fejl i formattering, for eksempel.
   Jeg er helt enig med Morten i, at PDF-formatet er det bedste kompromis, når der tages hensyn til filstørrelse, kompatibilitet og korrekt bevaring af formattering.

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s