Home

Har du lyst til at være i et drømmejob inden for kort tid?

Farvel dagpenge eller kontanthjælp. Goddag løn! Vil du gerne selv bestemme mest muligt når det handler om dit næste job? Så skab dit eget job via jobrotation via disse tre trin. Læs mere om de mest grundlæggende regler for jobrotation og lær at der er et stort tilskud til din løn. Så når nu du har noget godt at tilbyde en virksomhed, og når der nu er en statslig støtte til at du selv skaber dig et job med en god løn – hvad venter du så på? Find en virksomhed. Design drømmejobbet med jobrotation. Få 176,20 kr. i støtte i timen til din drøm! Jeg lover dig at du ikke spilder tiden ved at læse videre. Måske er det den bedste beslutning – både økonomisk og menneskeligt – som du har taget i lang tid?

1. Find en virksomhed som sammenlagt har deres medarbejdere på uddannelse i ét år eller mere

Find en virksomhed via dit netværk fx tidligere chefer, kollegers tidligere chefer, kontakter via forældrene i børnehaven eller skolen, inspiration fra pressen om virksomheder som går i gang med nye markeder eller kæmper med særlige udfordringer. Du kan også målrettet gå efter en vækstvirksomhed – en af de såkaldte Gazelle-virksomheder (læs miniguiden til virksomhedsdatabaser).

Hvis du finder en virksomhed af en vis størrelse, er der større sandsynlighed for at du finder en, som har medarbejdere på uddannelse i tid nok til, at det kan udløse et job til dig.

2. Design drømmejobbet

Book en jobsamtale eller et kaffemøde med virksomheden og fortæl om denne enestående mulighed – design dit drømmejob – som lyder for godt til at være sandt!

Sådan kommer du fra kaffemøde til job!

Sådan kommer du fra kaffemøde til job!

3. Lad jobcentret klare det administrative indtil du starter dit drømmejob

Hiv fat i dit lokale jobcenter, som har en mindst en koordinator eller anden tovholder på jobrotation – og få jobcenteret til at klare at det praktiske med at vejlede virksomheden osv.

Fakta om jobrotation

  • Virksomheden kan få økonomisk støtte til at ansætte vikarer, når den investerer i sine medarbejderes uddannelse. Virksomheden få 176,20 kr. hvis du får et jobrotationsvikariat i en offentlig virksomhed eller privat virksomhed.
  • Du skal have været ledig i mindst tre måneder for at kunne blive jobrotationsvikar (sammenlagt for modtagere af dagpenge. Uafbrudt for modtagere af kontanthjælpe). Du skal være berettiget til dagpenge eller kontanthjælp.
  • Du bruger ikke af dine dagpenge i mens (du bruger dog af din referenceperiode – spørg a-kassen eller dit jobcenter, hvad det betyder), du skal ikke søge job, du får rigtige penge og en løn du selv kan forhandle. Lønnen skal mindst svare til minimums overenskomstmæssig løn.
  • Jobrotationsvikaren behøver ikke at erstatte de funktioner som kollegaer de vikarierer for har. Du kan sådan set godt ansætte en journalist til markedsføring i en slagterbutik; for nu at tage et lidt skævt, men helt konkret job som er skabt med denne metode!
  • Jobrotation behøves ikke at starte op som et stor forkromet projekt med smukke intentioner om at lade opkvalificere både nuværende medarbejdere og ledige jobsøgende. Næ, enhver form for offentlig tilgængelig uddannelse – dog ej lærlingeuddannelser – udløser mulighed for jobrotation.
  • Jobrotation kan skabes helt frem til din dagpengeret udløber, ja,  selv når den midlertidige arbejdsmarkedsydelse træder i kraft eller hvis man er på kontanthjælp.

Husk at rådføre dig om jobrotation inden du går i gang

Husk altid at rådføre dig med dit jobcenter i forhold til jobrotation. Jobcentret skal godkende disse aftaler før du starter. Husk altid at rådføre dig med din a-kasse i forhold indvirkningen på din dagpengesituation.

Kender du nogen som fortjener eller trænger til et nyt job? Så del denne artikel om at skabe sit eget job via tre trin. En ihærdig jobjæger burde kunne skaffe sig en virksomhed med denne metode i løbet kort tid. En simpelt regnestykke:

Hvis du skal have 150 kr. i timen, men har en pose med 195 kr. med, så vil jeg gerne se den arbejdsgiver som ikke overvejer at invitere et stk. super medarbejder ind som dig!

Du må indrømme, at du ikke vidste, at det kan være så let at komme i arbejde? Husk hvor du læste disse smart tricks først: på Jobcenterindsats! Fik du egentlig tilmeldt dig min gratis e-mail notits, når der er nyt på bloggen?

Få nyt i din indbakke om kreativ jobskabelse

I et kommende indlæg vil jeg fortælle små historier om kreativ jobskabelse via jobrotation. Tilmeld dig med din e-mail længere nede, hvis du vil være blandt de første til at læse kommende guides og tips til at komme hurtigere i job.

Gem jobrotations-tricket for dig selv?

Vil du virkelig gemme tricket for dig selv, indtil du har skabt dit eget drømmejob via jobrotation? Del hvis du vil glæde et jobsøgende menneske i dit netværk!

Du kan også læse min guide, hvor jeg guider dig hen til “de hemmelige steder”, hvor man finder job som allerede står og venter på dig:

3 “hemmelige steder” du finder job med løntilskud og jobrotationsvikariater <— Anbefalet artikel

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s