Home

Hvordan kan jeg mindske konkurrencen om jobbet?

Følg 4 råd som kan forbedre dine chancer for job: Søg job hvor du har et forspring. Søg job på de kedelige jobannoncer. Søg job på virksomheder der virker usexede. Søg job en time uden for de store byer.

Der er ikke rart som jobsøgende, hvis du har en følelse af at være en super medarbejder som ingen har opdaget. Konkurrencen om job er hård. Men er der steder med mindre konkurrence? ”Helt sikkert!”, fastslår jeg i artiklen. God fornøjelse.

Søg job hvor du har et forspring

Man kan kun vide hvordan man ligger i en konkurrence, hvis man ved noget om konkurrenterne. Research på virksomheden og se om du ligger inden for rammerne eller om du tilbyder noget ekstra. Du kan se de nuværende medarbejderes profil på LinkedIN og nogle gange på virksomhedens hjemmeside.

Søg job på de kedelige jobannoncer

Bag spændende overskrifter og spændende jobannoncer kan der gemme sig kedelige jobs og forfærdelige chefer. Det omvendte kan selvfølgelig også være tilfældet. Kedelige jobannoncer kan rumme fantastiske chefer og nye muligheder. Men pointen her er dog, at der er færre som søger på de kedelige opslag. Det giver støre chancer til dig.

Søg job på virksomheder der virker usexede

Virksomheder med mærkelige navne og usexede produkter får færre ansøgere. Måske har de også ligefrem et dårligt image. De får færre ansøger end andre. Det er din chance. Der er mindre rift om jobs i disse virksomheder.

Søg job en time uden for de største byer

Vi er alle sammen magelige. Vi vil ikke køre for langt for et job. Hvis du er den som vil ”gå den ekstra mil”, så har du en bedre chance, hvis du søger job på ”bøhlandet”. Du skal nok ikke meget længere væk end en times kørsel for stadig at komme i betragtning.

Del dette indlæg, hvis du kender en jobsøgende, som ”bør længere ud på landet”.

Flere sjove, ubekvemme sandheder eller tips om jobsøgning

Findes der jobannoncer helt uden jobs?  Spot annoncer uden jobs eller hvor jobbet allerede er besat og undgå at du spilder din tid.

Hvorfor er 100 ansøgere lig med 25 konkurrenter til jobbet? Mange af dine konkurrenter til jobbet er hverken er så dygtige eller motiverede som dig!

Hvorfor skal jeg ALTID sende mine ansøgninger og CV som pdf? Fordi du ellers spiller roulette med dit layout!

De 7 dødssynder som jobsøgende. Hvordan UNDGÅR du at få dit næste job?  Læs den perfekte anti-jobsøgningsguide.

Få flere tips og gode råd til jobsøgning

Reklamer

6 thoughts on “Find en usexet virksomhed med en røvsyg annonce!

 1. Hej Morten

  Tak for alle dine gode råd, hints og vejledning. Hvorfor er er så stor forskel på sagsbehandlere?

  • Kære Helle,

   Tak for din positive feedback.

   Jeg plejer at sige at der er ligeså mange meninger om jobsøgning som der jobrådgivere. Dels fordi der ikke er mange råd som passer til alle jobsøgende kandidater, dels fordi der ikke er et fælles fundament i form af en uddannelse, autorisation eller vedtagne minimumskrav til jobbet som sagsbehandler. Hvis man møder en psykolog, en arikitekt, en læge eller en advokat, så ved man at der er en faglig ballast. Hvis du møder en jobkonsulent er der også en ballast, men variationen er langt større. Min blog jobcenterindsats er bl.a. skabt for at dele viden med både jobsøgende og jobkonsulenter. Det er en af mine metoder til at sætte fokus på kvalitet i jobrådgivningen. Men dit spørgsmål er bestemt et godt emne til et fremtidigt indlæg på bloggen. Tak for din feedback og inspiration.

 2. Jeg har kun ønske om at være positiv, – men er altså nødt til at sige – at det kun delvist er sandheden ….

  Usexede annoncer, – kedelige annoncer – måske ikke afhængige af geografien …

  Der bor også rigtige mennesker, der ønsker sig relevante jobs – langt fra de store byer.
  Her er rigtignok virksomheder, der gerne vil have dygtige medarbejdere …..mange af virksomhederne ønsker sig (gerne) relativt lokale folk.

  Vest for E45 er 50 min transport nok – især for virksomhederne …

  Udfordringerne er bare lidt nogle andre her, end de er i metropolerne:
  Transporten. Det kan lade sig gøre at komme rundt i landet med offentlig transport, – men virksomhederne ligger sjældent lige om hjørnet for stationen.

  Nogle tilfældige udfordringer, – der tager mindre end – max en time – i bil:

  Herning-Horsens

  Brande-Skanderborg

  Esbjerg-Brande

  Viborg-Ålborg:

  http://www.rejseplanen.dk

  Egen konklusion: Fortsætter med at søge inden for interesseområde, – og håber, jeg kan holde skindet på næsen ift at have min gamle bil …….

  NB: Vi tjener heller ikke helt så meget herude på heden ….

  NB: tillader mig at tilføje, at oplægget blev debatteret – længe – i en tråd på Linkedin for et par måneder siden. Samtidig kørte der en debat om hvorfor jobsøgende, potentielle pendlere oplever at blive valgt fra …….

  • Usexede annoncer findes over alt 🙂 De hænger ikke sammen med geografien. Måske er artiklen mest henvendt til dem, der bor i København og som ikke kunne drømme om at søge job i fx Kalundborg. 🙂

   Tak fordi du opsummerer flere relevante ting fra debatten på LinkedIN. Det er desværre ikke altid nok, at man som du er meget fleksibel og mobil. Det er surt at blive fravalgt af virksomheden med transporttiden som begrundelse. Hvis det er altså er det, som er begrundelsen. Denne begrundelse ser man ikke så ofte på Sjælland – måske skulle jeg sige hovedstadsområdet. Selvom det offentlige transportsystem er relativt fintmasket, så er mange alligevel afhængige af at køre langt eller i lang tid i bil.

   Jeg kender til eksempler på mennesker, som pendeler fra den ene ende af Sjælland til den anden – ja, sågar mellem København og Falster. Der er rejsetiden langt over én time; nogle gange tættere på to timer bl.a. på grund af trængselsproblemer.

   Jeg oplever, at jo højere oppe i organisationen et job er, jo mindre betyder transporttiden set med både arbejdsgiver og arbejdstagers side. Det samme gælder som tommelfingerregel ift. uddannelseslængde. Jo højere uddannelse desto større villighed til at rejse langt og til at arbejdsgiver forventer at det ikke er et problem. Det gælder ikke alle kandidater og heller ikke alle virksomheder.

   Hvis man skal møde som ejendomsservicemedarbejder og deltage i snerydning meget tidligt, eller hvis man som pædagogmedhjælper har hyppige åbnevagter kl. 7, så vil mange virksomheder ikke acceptere, at man har særlig lang transporttid til sit arbejde.

   Det er ikke nok, at man som jobsøgende ser muligheder – der er naturligvis også nogen i den anden ende, som skal se ligeså åbent på tingene.

   Held og lykke i jobsøgningen.

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s