Home

Jeg ser efter to fritidsinteresser på CV’et når jeg vurderer en ansøger: Fysisk aktivitet og en overskudsinteresse.

Får man jobbet, hvis man viser fysisk og menneskeligt overskud på  CVet? Tæt på, hvis det er mig der ansætter: Fritidsinteresser giver dig måske ikke jobbet, men kan alligevel godt spille en rolle i vurderingen af dig som ansøger. Derfor:

1. Hav altid fysisk aktivitet blandt dine fritidsinteresser på CVet

Det kan være sportsgrene du dyrker, fitness, styrketræning og løb. Om det så ”bare” er at du skriver, at du ynder at gå ture, cykle til arbejdet eller at du dyrker havearbejde, så signalerer du fysisk overskud. God fysik er ubevidst lig med mere energi og færre sygedage i mange arbejdsgiveres øjne. Fysisk overskud giver dig også lettere et psykisk overskud. Begge dele kan gøre det lettere at klare udfordringerne ved et job.

2. Hav en fritidsinteresse på CVet som signalerer overskud til andre end dig selv

Det kan fx være spejderleder, medlem af andelsboligforeningen, fodboldtræner og andet frivilligt arbejde. Også medlemskaber af fx Rotary, Lions og JCI viser din lyst til at række udover dig selv. Vi tiltrækkes af ”overskudsmennesker”. Arbejdsgivere er ikke anderledes end alle os andre.

Hvad hvis jeg ikke har sunde fritidsinteresser på CVet?

Hvis du ikke har fysisk aktivitet og overskudsagtige interesserCV’et, og du og alligevel kommer til en masse samtaler, så er det jo fint. Men, måske skulle du så alligevel overveje om det ikke var en god idé, specielt hvis du har en periode som jobsøgende kandidat, om du skulle bruge den ekstra tid på noget som gavner både dig selv og din jobsøgning.

Hvad signalerer forskellige fritidsinteresser på CVet?

Berlinske Business har tidligere spurgt Djøf og en psykolog hvad forskellige fritidsinteresser viser om dig som jobsøger.

Kan man skrive alle fritidsinteresser på CVet?

Jeg kan tilføje et par potentielle faldgrupper: Pas på med vild elitesport eller meget ekstrem sport. Du risikerer, at arbejdsgiver tror, at du går på arbejde for at restituere. Fritidsinteresser som fylder for meget på CVet kan signalere, at du lever dit liv i din fritid. Det har jeg stor respekt for, og det er principielt heller ikke noget arbejdsgiver skal blande sig i. Men jeg anbefaler en gylden middelvej, så du ikke at skræmmer nogen væk på forhånd. God energi her fra!

Læs mere om CV og download en gratis CV-skabelon, så du kan putte dine sunde fritidsinteresser på CV’et med det samme!

Nyhed fra 2014 –> 4 nye CV skabeloner i Word

…og gode råd om billede, børn, alder og civilstand på dit CV

De fleste har et CV på to til tre sider. Download min CV skabelon i Word og skab dit eget "super-CV".

De fleste har et CV på to til tre sider. Download en eller flere af mine 4 nye CV skabeloner i Word og skab dit eget “super-CV”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan målretter du dit CV til hvert job du søger. Brug CV-skabelonen i Word.

Sådan målretter du dit CV til hvert job du søger. Brug CV-skabelonen i Word. Når du klikker på billedet kommer du til en artikel (i et nyt vindue) om at målrette dit CV til hvert job du søger! Det er din vej til at havne i “ja-bunken”! Du finder også en CV-skabelon i Word – lige til at downloade og bruge.

Læs mere om CV og download en CV-skabelon i Word

Få flere tips til din jobsøgning

Tilmeld dig gratis med din e-mail længere nede. Jeg spammer ikke og du kan let framelde dig.

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s