Home

Hvilke jobannoncer bør jeg undgå?

Jobannoncer uden job findes og dækker typisk over muti-level-marketing-firmaer, hvor du skal blive selvstændig ved at sælge ”fantastiske produkter” til alle dine venner og familie. Også jobannoncer som søger efter en associeret partner, hvor du selv skal skaffe kunderne, ikke indeholder nogen løn, da der ikke er tale om et job. Vær på vagt over for annoncer af denne type, når de dukker op. Endelig er der jobannoncer som blot er en reklame for firmaet og helt uden noget job.

Spot jobannoncer, hvor der slet ikke er et job – men kun reklame

Opslag i denne kategori er der heldigvis ikke så mange af. Opslagene kommer ofte fra vikarbureauer som bruger annoncen som en reklame. Annoncen skal sige at ”hos os går det godt” og ”send endelig en ansøgning, vi får jo brug for en medarbejder før eller siden” eller ”når du mangler arbejdskraft til din virksomhed, så kan vi hjælpe dig”. Ind i mellem kan du også se virksomheder skrive at ”vi er altid åbne over for ansøgninger fra særligt kvalificerede kandidater”. I dette tilfælde er man nok åben over for ”den helt rigtige”, men der er typisk ikke et job som står og venter.

Jobannoncer fra multi-level-marketing-firmaer bør du styr uden om

Der er jobannoncer som henvende sig om at du kan blive konsulent (de glemmer at fortælle som selvstændig) med fantastiske indtjeningsmuligheder. De glemmer også at fortælle, at det er firmaet bag som bliver rige og at du skal starte med at købe et varelager fra dem.

Jobannoncer om at blive associeret partner, kan bare være reklame for virksomheden

Der er også andre annoncer helt uden et fast arbejde fx job som associeret partner, som betyder at du ikke er sikret hverken opgaver eller indtjening endsige nogen ansættelse. I bedste fald vil firmaet fakturere opgaver som du sælger og tage et stort ”cut”. Noget job er der ikke tale om, blot en mulighed for at være selvstændig i andres navn. Mange mindre konsulentvirksomheder kan også annoncere jobs på denne måde, hvor det primære formål er at annoncere for sig selv og sine serviceydelser. Det kan være svært at skelne de seriøse fra de useriøse. Men, hvis du ofte ser en virksomhed søge efter associerede partnere, så kan det være et tegn på reklame; mere end noget andet.

Flere sjove, ubekvemme sandheder eller tips om jobsøgning

Hvorfor er 100 ansøgere lig med 25 konkurrenter til jobbet? Mange af dine konkurrenter til jobbet er hverken er så dygtige eller motiverede som dig!

Find en usexet virksomhed med en røvsyg annonce! …jobsøgning på bøhlandet – så kan din lykke være gjort.

Hvorfor skal jeg ALTID sende mine ansøgninger og CV som pdf? Fordi du ellers spiller roulette med dit layout!

De 7 dødssynder som jobsøgende. Hvordan UNDGÅR du at få dit næste job?  Læs den perfekte anti-jobsøgningsguide.

Få flere tips og gode råd til jobsøgning

Reklamer

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s