Home

Mangler du et eksempel på en ansøgning?

Så hent en motiveret ansøgning i Word her. Find flere skabeloner og eksempler på ansøgninger her. Du kan også downloade Ansøgning eksempel pædagogmedhjælper 1 og Ansøgning eksempel pædagogmedhjælper 2 og læse om disse eksempler på ansøgninger. Husk, at du dog altid bør sende din ansøgning i pdf-format.

Det er egentlig selvmodsigende, at komme med eksempleransøgninger som du kan bruge. Hvorfor? Fordi vi ikke har jobannoncen, på det job du søger lige ved hånden. Det er jobannoncen og din forståelse af jobbet, som skal være omdrejningspunktet for din målrettede ansøgning. Jeg linker til andre eksempleransøgninger sidst i artiklen. Jeg kommer undervejs  med et lidt provokerende modsvar til faste opskrifter:

Følg mit eksempel og skriv dine ansøgninger fra bunden af – hver gang!

1. Analyser jobannoncen – ellers er det svært at skrive det vigtigste øverst i ansøgningen

Se dette ansøgning eksempel som fremhæver to af de fire til frem krav, som er vigtige at svare på. Her har jeg valgt at svare på, hvor mange års relevant erfaring erhvervserfaring kandidaten har med en given hovedarbejdsopgave. (Klik på grafikken for at downloade en ansøgning skabelon i Word til din PC, Mac eller Tablet).

Se dette ansøgning eksempel som fremhæver to af de fire til frem krav, som er vigtige at svare på. Her har jeg valgt at svare på, hvor mange års relevant erfaring erhvervserfaring kandidaten har med en given hovedarbejdsopgave. (Klik på grafikken for at downloade en ansøgning skabelon i Word til din PC, Mac eller Tablet).

Find de fire-fem mest afgørende krav som jobbet stiller til dig som kandidat og svar på dem i din ansøgning. Find ud af hvad der tiltaler dig ved både jobbet OG virksomheden. Da du ikke ved om virksomheden screener ud fra dit CV eller din ansøgning, så vil du være sikker på at det mest relevante nævnes øverst. Et meget relevant screeningskriterium er antal års relevant erhvervserfaring med en eller flere hovedarbejdsopgaver – IKKE med et erhverv. Dette skal stå kort og højt oppe i ansøgningen. Brug ikke mere end max.10 års erfaring med noget som helst. Ingen virksomheder søger folk med mere end 10 års erfaring. De søger måske kandidater med minimum 3-5 års erfaring. 20, 25, 30 års erfaring signalerer på den anden side for meget anciennitet. Læs: Du ryger ofte i bunken med overkvalificerede, satte eller for kloge 🙂 Hvis du har arbejdet i 25 år med salg, så er det bedre at sige, at du har arbejdet tre år med hovedsageligt kold canvas og otte år med løsnings- og relationsbaseret salg, hvis det er det som efterspørges. Altså IKKE antal år med den overordnede kategori som fx markedsføring – næ, nævn i stedet erfaringen med de relevante hovedarbejdsopgaver! Fx har du har fire års erfaring med søgemaskineoptimering og og ét års erfaring med content marketing i stedet for fem år med online markedsføring, hvis kravet i jobannoncen vel at mærke handler erfaring med disse hovedarbejdsopgaver.

2. Svar på de fire-fem vigtigste med eksempler  – mere har du ikke plads til

Brug eksempler i din ansøgning, når du svarer på disse krav. Svar på de vigtigste krav øverst. Brug gerne antal års erfaring med forskellelige typer af arbejdsopgaver eller funktioner i dine svar som tidligere nævnt. Som et udgangpunkt kan du svare, som var du blevet spurgt til en jobsamtale: Hvad er din erfaring med x? I den situation vil du typisk komme med eksempler. Eksempler gør din ansøgning levende. Liv i ansøgningen giver flere jobsamtaler 🙂

3. Vis eksempler på din motivation i ansøgningen – ellers kan det virke som en standardansøgning

Vis eksempler på din motivation i ansøgningen, ved at fortælle hvad der tiltaler dig; både ved jobbet OG virksomheden. Brug gerne eksempler som lokker arbejdsgiveren ind i dit CV. Hvis en ansøgning – uanset hvor velformuleret og fejlfri den er – kunne være skrevet til hvem-som-helst, så risikerer du at den fremstår som en standardansøgning. Standardansøgninger resulterer som tommelfingerregel i langt færre eller slet ingen jobsamtaler.

4. Drop bevidstløs genbrug og undgå støj i ansøgningen – ellers kan du være ude, før de når at møde dig

Drop en generel karrieregennemgang i ansøgningen – med mindre denne gennemgang nøje svarer til kravene i jobannoncen. Drop en standardindledning. Du risikerer, at du nævner noget som er off topic, noget som støjer eller som blot gør ansøgningen mindre skarp – alt sammen pga. genbrug – som ellers er en god ting. Faktisk er indledningen i mit eksempel nærmest en tand for triviel – til gengæld er den ikke underdanig (jeg tillader mig), ikke gammeldags (ansøger hermed) og heller ikke for smart. Egentlig kan disse sætninger LEANES væk: Du kan gå direkte til at svare på de vigtigste krav og vise din motivation.

Prøv at starte din ansøgning med en fængende overskrift. Jeg har skrevet en guide til en god overskrift i ansøgningen, som du bør læse.

Ikke alle virksomheder søger en medarbejder med en helt specifik uddannelse og typisk slet ikke en præcis alder. Så drop idéen om at nævne din uddannelse, dit nuværende arbejde eller din alder i starten af din ansøgning – med mindre, at der er tale om afgørende krav til dig som ansøger. Hvis du dropper genbrug af dine gamle ansøgninger, så minimerer du risikoen for at du støjer med overflødig information i din ansøgning. Selvfølgelig kan du genbruge – men, gør det med omtanke! Relevans, relevans og relevans!

5. Følg mit eksempel og skriv dine ansøgninger fra bunden af – hver gang

Med øvelse kan du skrive første udgave af en ansøgninghelt fra bunden af – på 30-45 minutter! Forudsætningen for at skrive en ansøgning så relativt hurtigt er dog, at du har det ok med dansk, og er nogenlunde vant til at skrive på en PC. De 30-45 minutter er uden korrektur. Opskriften på at skrive en ansøgning fra bunden af er: Brug stillingsopslagets krav som en række spørgsmål, som du skal svare på – et efter et! Da der sikkert ikke er plads til at svare på det hele, så bliver du nødt til at udvælge, hvad der er vigtigst.

6. Start med at øve dig i at målrette og motivere dine ansøgninger: Brug mit motiveret ansøgning eksempel (skabelon i Word)

Ansøgning eksempel skabelon word

Hent skabelonen i Word til din PC, Mac eller tablet ved at klikke på grafikken!

Hvis du alligevel gerne vil vide hvordan en målrettet ansøgning kan se ud – så har jeg forsøgt at lave en skabelon til dig. Indrømmet – det er meget selvmodsigende med en skabelon på en ansøgning som er et godt eksempel på at målrette – og lidt af et eksperiment. God fornøjelse og held og lykke til i din jobsøgning!

Find flere artikler med ansøgning eksempler 

3 ansøgning eksempler. Find inspiration til jobansøgninger indenfor salg, kundeservice og håndværk.

4 motiveret ansøgning eksempler. Find 4 skabeloner som viser din motivation.

2 eksempler på ansøgninger som pædagogmedhjælper. Hvad er vigtigt, når du søger job som pædagogmedhjælper? Download to eksempler på ansøgninger i Word.

Du kan også læse om hvordan, du laver en god uopfordret ansøgning.

Hvordan viser du, at du er selvstændig og resultatorienteret? Det gør du ved, at lære at bruge eksempler som viser hvad du kan…du bør undgå faldgruben med en opremsning af påstande!

Få flere tips til din jobsøgning!

Tilmeld dig med din e-mail længere nede. Jeg spammer ikke og du kan nemt afmelde dig igen.

Reklamer

2 thoughts on “6 gode råd og eksempel på en motiveret ansøgning i Word

  1. Rigtig gode og relevante kommentarer og Gode Råd!
    Som virksomhedskonsulent indenfor rekruttering, har jeg en enkelt uddybende kommentar. Brug IKKE for meget tid på din ansøgning, det er ikke den der bliver læst først og gør den hellere ultrakort end alt for lang. Dit CV er det der bliver læst først, så det er der du skal lægge din indsats, og være helt skarp i forhold til det job du søger. Skriv hellere lidt om din motivation for at søge jobbet i den mail du fremsender.

    • Tak Iben, for dine kommentarer: Ja, i mange situationer er det CVet som læses først. Det er ofte CV’et som der screenes ud fra. Jo højere op i organisationen man søger, jo mere avanceret jobbet er, jo højere formel uddannelse der kræves desto mere screenes der ud fra CV’et. CVet viser at du er kvalificeret og ansøgningen kan så vise at du er motiveret. Meget groft sagt. Af dem som der er kvalificerede, ønsker vi så at møde dem der er mest motiverede til en jobsamtale. Headhuntere og rekrutteringsfolk kommer derfor nogen gange til at sige: “Glem ansøgningen – det er CVet der tæller”. Det råd skal man passe på med at følge blindt.

Læg en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s